Korpilombolo

Julmarknad

Vårt omväxlande klimat under de olika årstiderna ger dig möjlighet att uppleva något speciellt...högt uppe i norra Sverige, ovanför Polcirkeln. 
Den mörka polarnatten bjuder på köld, en stjärngnistrande himmel och ett spektakulärt norrsken som dansar förbi på himlen. Festivalen "European Festival of the Night" lyser upp den mörka vintern mellan den 1-13 december.

Under våren är vädret perfekt för att ta en tur på skidor. Åk ut i den fantastiska naturen som möter dig med en underbart blå himmel, snötyngda träd och buskar och snöflingor som ligger och gnistrar som diamanter på den vita snön. Våra milslånga och välpreparerade skoter- och skidspår ligger inom gångavstånd från Korpilombolo.

Även många av de närliggande byarna kan erbjuda mycket fin skid- och skoteråkning. 
Sommartid skiner solen natt och dag (midnattssolen) och du kan vandra ut i den tysta skogen, stanna till vid någon liten sjö som glittrar som en diamant i skogsbrynet, lära känna vår flora och fauna och låta lugnet inta både kropp och själ.

Kanske du har tur och hittar en utebastu någongstans i skogen? Långt ifrån civilisationen kan du sitta och filosofera...


Under din vistelse hos oss kan du välja mellan att att bo på hotell Tre Sågar, Tre Sågars vandrarhem, Röda skolans vandrarhem, Suaningis vandrarhem,  Teurajärvis lägenhetsboende, privat stuga eller varför inte tälta ute i det fria?